WinLabel++ da Etiket Basımı
Başlangıç Penceresi

 

WinLabel++ programını ilk çalıştırdığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Yeni bir etiket basmak için , menü öğelerinden ,

 

Dosya  --> Yeni
menü  öğesini tıklayınız. 
İlk Etiket Görünümü

Yukarıda görmüş olduğunuz pencere tasarım yapabilmeniz için açılacaktır. Tasarım yapmadan önce yazıcı ayarlarınızı yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Bunun için       Dosya --> Yazıcı Ayarları               menü öğesini tıklayınız.

Yazıcı Ayarları

Yazıcı ayarları menü öğesini tıkladığınızda karşınıza yukarıdaki pencere açılacaktır. Buradan etiketinizi basacağınız yazıcıyı , kağıt bayutunu ve kaynağını seçiniz ve Tamam tuşuna basınız. 

Yazıcı Ayarlarından Sonra Etiket Görünümü

Program , seçtiğiniz yazıcı doğrultusunda varsayılan (Kolon : 2 , Sıra : 8) etiket düzenine göre , bir etiketin boyutlarını ayarlayacaktır.

Sayfa Düzeni Ayarları

Yazıcı ayarlarını yaptıysanız, menü öğelerinden   Ayarlar    -->     Sayfa Düzeni    menü öğesini tıklayınız. Yukarıdaki pencere ( Sayfa düzeni ) açılacak. Buradan sayfamızın ve etiketlerimizin ayarlarını yapacağız. Size biraz bu pencereden bahsedelim.

---> Sayfa (Genişlik , Yükseklik)

Etiketleriniz sürekli form değilse (Örnek : A4,A3 gibi sayfadaysa) genişliğe ve yüksekliğe o sayfanın boyutlarını girmelisiniz.

Etiketleriniz sürekli form (rulo) ise etiket, rulo etikette bulunan sıralı etiketlerin bir sırasının yükseklik ve genişliğini girmelisiniz.

 

---> Sayfa kenarları

Etiketleriniz sayfa şeklinde ise (Örnek : A4,A3..vb) etiketlerin başlangıcı ile kağıdın başlangıcı arasındaki mesafedir. Etiketiniz rulo ise etiketleriniz bir sırasının yapışık olduğu kağıt ile başlangıçlarının arasındaki mesafeyi yazınız.

 

---> Etiket iç kenarları

WinLabel++ programı etiketlerinizi tasarlarken ve basarken etiketin iç alanın kenarlarında (sağ, sol, yukarı,aşağı) nereden başlayacağı, ne kadar boşluk bırakacağı bu alanda tanımlanır.

 

Kolon : Sayfa etiket kullanıyorsanız, sayfada bulunan etiketlerin yan yana kaç adet olduğu yazılır.

Rulo etiket kullanıyorsanız, rulonun bir sırasının etiketlerinin yan yana kaç tane olduğu yazılır.

 

Sayfa etiketin örneğini görmek istiyorum       Rulo etiketin örneğini görmek istiyorum

 

Sayfa Düzeni Ve Yazıcı Ayarlarından Sonra Etiket Görünümü
 Sayfa düzeni penceresinde etiketinizin ayarlarını doğru yaptıysanız, sayfanızdaki yada rulonuzdaki tek bir etiketin boyutlarını WinLabel++ sizin için ayarlayacaktır. Yandaki boyut A4 kağıdında, 8 kolon 11 sıralı bir sayfa etiketin , tekbir etiketinin boyutlarıdır.
Kaynak Dosya Bilgisi
Yazıcımızı ve etiketlerimizin boyutlarını ayarladıktan sonra , etiketini basacağımız kaynağın ayarlarını yapacağız.Kaynak dosyanız yoksa, nasıl hazırlandığını bilmiyorsanız Tıklayınız

 

 

Kaynak Dosya Ayarları
Kaynak penceremizde, hazırlamış olduğumuz txt dosyamızı gözat tuşuna basarak bulunuz. Hazırlamış olduğumuz kaynak dosyanızda adet alanını yaptıysanız, o alan kaçıncı alansa Adet alanı seçmeli kutusunu işaretleyip o sayıyı giriniz. Alan ayıracı kullan alanına alanların arasına hangi karakteri girdiyseniz onu yazınız. Tamam tuşuna basınız o kaynak dosyanızı okuyup pencereyi kapatacaktır.

Etikette Nesne İçin Alan Çizilmesi

Yan pencerede bir etiketin boyutları görüyorsunuz. Şimdi nesnelerimizi eklemeye hazırız. Biraz nesne kavramından bahsedelim. Nesne; etiketinizin üzerinde basılı olmasını istediğiniz şekil, yazı, barkod, numara bunların hepsi birer nesnedir,tanımlanması gerekir. Yanda gördüğünüz gibi nesneleri mouse yardımıyla çizerek elde ediyoruz. Nesne eklemek için nesnenin olmasını istediğiniz yerin sol üst köşesinden mouse tuşunuza elinizi basılı tutarak, nesnenin sağ alt köşesine kadar sürükleyiniz ve sonra elinizi mouse nin sol tuşunu bırakınız. Karşınıza  pencere ( Nesne ) açılacaktır.
Nesne Penceresi
Açılan pencerede az önce çizmiş olduğumuz nesnenin alanının içeriğini tanımlayacağız. Az önce çizmiş olduğumuz alanın içeriği bu pencerede tanımlanır. Vazgeçmek isterseniz İptal tuşuna basabilirsiniz.

 Nesne penceresi hakkında ayrıntılı bilgi için Tıklayınız.

Etiketinizin Basılması
Yukarıdaki anlatımı her bir nesne için uygularsanız. Yandaki gibi bir etikete sahip olacaksınız. Etikette görünmesini istediğiniz her bir nesneyi etikete yerleştirdiğinizden eminseniz, artık yazıcıdan çıkartma hazırsınız demektir. Yazıcı ayarlarımızı daha önceden yapmıştık.

 

 

Etiketinizi yazıcıya yerleştirdiyseniz. Menü öğelerinden , Dosya --> Yaz       menü öğesine tıklayınız açılan pencerede yazıcı ayarlarınızı kontrol edip Tamam butonuna basabilirsiniz. Çıktıları incelediğinizde kaymalar olmuş ise nesneleri öteleyerek sorunu çözebilirsiniz.

Herhangi bir olumsuzlukta bizimle irtibata geçiniz.